Veel gestelde vragen over een Timberwolf

Ik ben mij ervan bewust dat er meer tweedehands Timberwolf’s te koop worden aangeboden dan elk ander merk. Waarom is dit?

Met meer dan 11.000 houtversnipperaars verkocht in onze 30 jarig bestaan, zijn Timberwolf houtversnipperaar nog steeds enorm populair bij bedrijven die op zoek zijn naar een machine in de tweedehandsmarkt. Regelmatig zien we dat uitzonderlijk hoge prijzen voor onze tweedehands machines wordt geboden. Dit komt voornamelijk door het gemak waarmee de machine te onderhouden is en het makkelijk te verkrijgen van onderdelen door het gehele land, dit door ons uitgebreid dealernetwerk.

Hou uw Timberwolf bij – hij is het echt waard op lange termijn!

Waarom hebben sommige versnipperaars een veiligheidsbeugel boven en sommige hebben deze aan de onderzijde van de invoertrechter?

Dit heeft te maken met CE-richtlijnen en bereik afstanden. Indien de invoertrechter of invoerklep beneden de 600 mm van de grond is , dan moet de machine worden voorzien van een veiligheidsbeugel die de zijkanten omgeeft en bovenop de invoertrechter is geplaatst. Wanneer de invoertrechter meer dan 600 mm van de grond is, moeten vervolgens de zijkanten en de bodem van de bak moet worden beschermd door een veiligheidsbeugel. Wij zijn van mening dat het veiligste systeem is met de veiliogheidsbeugel rond de zijkanten en de onderkant. Andere fabrikanten lijken dit voorbeeld te volgen!

Ik ben in de war door de manier waarop verschillende houtversnipperaar fabrikanten hun invoer openingen vermelden - kunt u mij hier duidelijkheid in verschaffen?

Dat zijn wij ook! Algemeen wordt aangenomen hoe breder de invoeropening is, hoe groter het materiaal kan zijn dat de machine kan verwerken. Daarom worden, door sommige concurrenten ,de breedte opgegeven van het einde van de invoertrechter dichtbij de messen. Dit heeft geen enkele invloed op welke grootte materiaal de machine kan verwerken. Dit wordt bepaalt door de grootte van de opening tussen de invoerrollen.

Tenzij de maximale invoerrollen opening wordt weergegeven, negeert dan verder deze cijfers voor vergelijkingsdoeleinden.

Europese Whole Vehicle Type Approval - wat betekent het voor mij?

Deze wetgeving werd verplicht vanaf 29 oktober 2012 voor alle snelverkeer machines en voertuigen om te kunnen worden gehomologeerd, daarom kunnen onze klanten ervan verzekerd zijn dat ook het geval is bij Timberwolf.

Alle machines worden verkocht door ons en onze dealers en in bezit zijn van een certificaat van overeenstemming, als onderdeel van dit homologatie proces.

We hebben een aanzienlijke hoeveelheid middelen, tijd en geld geïnvesteerd in een langdurige nalevings procedure, met tal van tests en aanpassingen. We zorgen ervoor dat de snelverkeer machines continu voldoen aan optimale prestaties en kwaliteit, terwijl we dan ook meehelpen aan het verbeteren van de veiligheid op de weg .

De verbeteringen omvatten nieuwe spatlappen, klembeveiliging veiligheidsbeugels en reflectoren, plus een groot aantal minder zichtbare veranderingen zoals het VIN-nummer dat in het chassis wordt gestempeld, en deze zijn allemaal ontworpen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Vanaf 29 oktober 2012 kunnen er geen snelverkeer voertuigen of aanhangwagens worden verkocht zonder een Certificate of Conformity, daarom kunnen onze klanten er zeker van zijn dat we in de voorhoede van deze cruciale wetgeving aanwezig zijn.

Waarom heft een Tomberwolf twee geluidsstickers

Zoals vereist wordt door de levering van machines (veiligheids) voorschriften 2008, moeten alle houtversnipperaars een sticker hebben met de maximale decibel niveau dat kan worden bereikt door de machine.

Dit noem je het `geluidsvermogen absolute getal` en is de vereiste decibel lezing die moet worden gemeld op de machine. Het is nogal een technische vereiste om dit resultaat te verkrijgen en het is bekend dat sommige concurrenten de registratie en rapportage van het gemiddelde decibel getal vermelden, wat een veel lager niveau is.

Wij tonen beide getallen, zodat mensen meer hun beslissingen kunnen nemen op basis gelijkwaardige informatie.

Hoe bouwt Timberwolf mijn machine?

We beginnen het proces lang voordat er metaal wordt gesneden, nog voordat enig ontwerp word bekeken.

Ons eerste uitgangspunt is u, onze klanten. Regelmatig vragen om feedback van bestaande gebruikers, bestuderen we slijtgedrag, onderdelen verkoop en suggesties die de klanten voor stellen. Alleen als we eenmaal uw behoeften hebben begrepen, dan pas beginnen we met het proces van ontwerp. En bouwen zo de volgende generatie van onze toonaangevende Timberwolf machines. Wij ontwerpen, testen, te verfijnen. De voordelen zijn duidelijk terug te vinden in de prestaties en de levensduur van onze producten.

Ik ben geinterreseerd in een 15cm (6”) houtversnipperaar. Maar alle motoren lijken hetzelfde, klopt dit?

Er zijn verschillende merken motor en, net als onze machines, hebben deze motoren verschillende niveaus van ondersteuning in de diverse landen. Wij zorgen ervoor dat we alleen gebruik maken van motoren die een uitstekende ondersteuning hebben. Hoe zit het met het vermogen? Zelfs als de pk’s zeer gelijkwaardig lijken te zijn van het ene merk en het andere, kan er nog steeds een groot verschil zijn. Waar mogelijk kiest Timberwolf om een zwaardere 4-cilinder dieselmotor met een superieure duurzaamheid en hoger koppel te monteren.

Ik heb gehoord dat Ik mijn Timberwolf kan registreren. Waarom bevorderd Timberwolf dit?

Om ervoor te zorgen dat u de hoogste niveaus van de service ontvangt, willen wij graag in staat zijn om contact met u op te nemen indien dit nodig mocht zijn. We houden een register bij van machines en werken regelmatig met andere organisaties om te helpen diefstal of doorverkopen van gestolen machines te voorkomen. Net als bij auto’s, een bewezen track record van eigendom en service geschiedenis (door opgeleide ingenieurs) helpt mee om de waarde te behouden van uw machine.